Neem contact op
Veelgestelde vragen
Heel veel! Maak er bijvoorbeeld granola, koekjes, dips, crackers of zelfs burgers van. Weggooien is super zonde. De pulp zit namelijk nog boordevol vezels en smaak! Check onze pulprecepten op de receptenpagina voor meer inspiratie.
MULSI is niet het zoveelste elektrische apparaat dat stof staat te happen in je keukenkastje. Het is een slimme, makkelijke oplossing die echt werkt en die je gebruikt in combinatie met je al bestaande staafmixer. Daarom kunnen we een veel goedkoper alternatief aanbieden tegenover bijvoorbeeld dure slowjuicers of andere melkmakers. Verder hoef je geen prut te zeven door kaasdoeken. MULSI helpt je om in een paar simpele stappen en binnen een paar minuten troepvrije plantaardige melk te maken. Plus: je gebruikt de pulp gewoon weer in je baksels of ontbijt. Zero waste, full taste.
Er is veel mogelijk! Check vooral onze recepten pagina om inspiratie op te doen. Maar denk aan amandelen, cashews, haver, hennepzaad, rijst, kokos, hazelnoten of sojabonen. Kies bij voorkeur voor biologische en lokale ingrediënten: hoe beter de basis, hoe lekkerder (en gezonder) jouw eindresultaat.
Yes! MULSI is perfect voor veganisten, mensen met lactose-intolerantie of andere dieetwensen. Jij bepaalt wat erin gaat. Geen verborgen zuivel, soja of andere ongewenste ingrediënten. Alleen dat wat jij kiest.
Zeker weten! Voor de beste schuimresultaten gebruik je bijvoorbeeld cashews of een combi van haver en noten. Probeer eens: 100 g cashews + 1 liter water. Of 10 g haver + 2 eetlepels cashewnoten. Liever geen noten? Gebruik 3 eetlepels hennepzaad of pompoenpitten. Gebruik ook een melkopschuimer om vervolgens jouw plantaardige melk extra luchtigheid voor in je cappuccino of latte te geven.
Oh yes. Je kunt met MULSI ook smoothies, sappen, soepen, sauzen en zelfs notenboter maken. Maar ook verrassende recepten van je pulp of juist allerlei nieuwe creaties door jouw eigen plantaardige melk. Check zeker de receptenpagina op deze website om een idee te krijgen van wat je allemaal kunt met MULSI.
Zowel de MULSI Original als de MULSI Glass zijn vervaardigd uit hoogwaardige, BPA-vrije en food-grade materialen die grondig zijn getest op veiligheid en duurzaamheid. De nieuwste luxe glazen uitvoering is bovendien uitgerust met een hittebestendig glazen BASIN, een PERS en een perfect afsluitbare deksel van duurzaam Europees hout. Ook heeft de zeef een afschroefbare onderkant, waardoor de MULSI nog eenvoudiger schoon te maken is.
Jouw MULSI is een Spaanse uitvinding die door onderneemster Alex Malone in Nederland werd geïntroduceerd met een geheel eigen missie. De productie startte in Spanje en werd later uitgebreid naar een samenwerking met een familiebedrijf in China, onder streng toezicht en met zorg voor mens, materiaal en milieu. Beide productielijnen zijn compleet in eigen beheer en opgezet volgens Europese kwaliteitsnormen. Zo kunnen we als groeiend bedrijf de balans behouden tussen kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid. Dit betekent dat retourzendingen mogelijk zijn en er contact met onze klanten is vanuit ons Nederlandse hoofdkantoor.
MULSI is ontstaan vanuit een visie die gaat over écht zelf kiezen wat je eet en drinkt. De schappen van de supermarkt wakkerden een persoonlijk verlangen aan bij onzefounder Alex: het voelde simpelweg niet goed meer om bij te dragen aan een voedingsindustrie die draait op snelheid en winst in plaats van eerlijkheid en kwaliteit. "Ik wil mijn lichaam en gezin voeden in plaats van alleen maar opvullen."
Dit verlangen was het begin van MULSI.
"Wij willen bewustzijn over zwaarbewerkte producten vergroten én een alternatief bieden. Met MULSI maken we koken from scratch makkelijk en leuk, met pure, eerlijke ingrediënten. Zo brengen we vrijheid en eigenaarschap terug in de Nederlandse keuken. MULSI is ontstaan vanuit een visie die gaat over écht zelf kiezen wat je eet en drinkt. De schappen van de supermarkt wakkerden een persoonlijk verlangen aan bij onzefounder Alex: het voelde simpelweg niet goed meer om bij te dragen aan een voedingsindustrie die draait op snelheid en winst in plaats van eerlijkheid en kwaliteit. "Ik wil mijn lichaam en gezin voeden in plaats van alleen maar opvullen."
Dit verlangen was het begin van MULSI.
"Wij willen bewustzijn over zwaarbewerkte producten vergroten én een alternatief bieden. Met MULSI maken we koken from scratch makkelijk en leuk, met pure, eerlijke ingrediënten. Zo brengen we vrijheid en eigenaarschap terug in de Nederlandse keuken. We openen nieuwe mogelijkheden die eigenlijk niet meer dan normaal zouden moeten zijn. En dit is pas het begin.. "
MULSI is jouw snelle, slimme sidekick in de keuken. Voeg noten, zaden, granen of peulvruchten samen met (gefilterd) water toe aan de zeef, mix alles met jouw vertrouwde staafmixer, druk het geheel uit met de MULSI pers en klaar is je plantaardige melk! Ben je op zoek naar meer inspiratie en recepten? Volg ons op instagram, check deze pagina én ontvang bij elke bestelling een gratis Ebook vol recepten!
Ja, en hoe dan? Door je eigen melk te maken bespaar je op pakken karton, transport, verborgen toevoegingen en verspilling. Eén MULSI bespaart al snel honderden pakken plantaardige melk per jaar. Goed voor jou, goed voor de planeet.
Je zelfgemaakte melk is zo vers dat je 'm het liefst binnen 3 tot 5 dagen opdrinkt. Bewaar in een goed afgesloten fles in de koelkast en schud even voor gebruik. Geen conserveermiddelen, dus puur natuur.
Zeker weten. De onderdelen zijn eenvoudig los te maken en mogen in de vaatwasser. Omdat onze materialen toxicvrij én vaatwasserbestendig zijn, is reinigen zo gepiept. Wil je de levensduur van je MULSI verlengen? Spoel ‘m dan zoveel mogelijk met de hand af. Extra handig: de glazen versie heeft een afschroefbare bodem in de zeef. Daardoor is deze nog gemakkelijker schoon te maken.