Gratis verzending boven €60
100.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★★★★★

over mulsi

Jezelf voeden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Schrap de E-nummers en kies voor puur, eerlijk en zelfgemaakt.

Zonder overbodige toevoegingen, dierenleed of onuitspreekbare ingrediënten.
Gewoon vers water en een handje noten. Simpel, voedzaam en afgestemd op jouw lichaam, ritme en gezin.

5 januari 2012

Andoni Monforte, een ambachtelijke tijgernotenmelk-maker uit Valencia, zocht samen met biologische tuinder, Itziar Bartolomé Aranburuzabala, naar een eenvoudige manier om thuis plantaardige melk te maken. Hun eureka-moment leidde tot een simpel én gepatenteerd product: de Vegan Milker.

26 juni 2020

Andoni & Itziar waren hun tijd ver vooruit. De Vegan Milker werd zo populair dat twee grote internationale supermarktketens het idee kopieerden, ondanks het patent. Na een slopende rechtszaak van zes jaar, en op het randje van faillissement, wonnen ze als kleine ondernemers van de reuzen. Net op adem gekomen, werden ze opnieuw gekopieerd, dit keer door de Aziatische gigant Alibaba.

10 juli 2020

Er was geen geld of energie om zich opnieuw te verdedigen. Andoni liet zien dat je als kleine ondernemer slim moet zijn. Hij plaatste een gigantische bestelling van zijn eigen gekopieerde product. Die bestelling bracht hem in direct contact met een belangrijke salesmanager. Zijn voorstel: “Ik klaag jullie niet aan voor het schenden van mijn patent, als jullie helpen met het opzetten van een Europees gekwalificeerd productieproces in China.” Ze gingen akkoord. Andoni vertrok naar China en werkte nauw samen met een familiebedrijf om hier een extra productieproces op te zetten dat voldoet aan de Europese kwaliteitseisen.

Portret van Andoni op de fiets

12 augustus 2022

Ondertussen stond Alex in een ontplofte keuken in Nederland te prutsen met een kaasdoek en een handje haver. Ze was op zoek naar hoe ze puurder en eerlijker kon eten. Eén ding wist ze zeker: ze wilde niet langer bewerkt eten en drinken uit de supermarkt.  De zelfgemaakte havermelk smaakte best ok, maar de tijdsinvestering vond ze het absoluut niet waard..
dit moet toch makkelijker kunnen?

2 maart 2023

Net toen Andoni zijn twee productieprocessen had staan en klaar was om zijn uitvinding met de hele wereld te delen, kreeg hij een onverwacht LinkedIn-bericht uit Nederland van diezelfde Alex met haar ontplofte keuken.

Tijdens haar zoektocht naar gemakkelijk en snel from scratch koken was ze gestuit op de Spaanse uitvinding. Ze was recht voor z’n raap: “I have a business proposal for the Dutch market. Can we schedule a Zoom meeting tomorrow?

Een dag later spraken ze elkaar digitaal, een week later stond Alex in Valencia en tekende ze voor de licentie op het patent.

De nieuwe MULSI Glass.

Binnen één minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.

5 april 2024

De visie en ideeën van Alex kwamen samen met de visie van Andoni. Ze deed een volledige rebranding en lanceerde met succes! In het eerste jaar verkocht ze meer dan 5.000 stuks van de MULSI Original en werd MULSI opgepikt door landelijke media als opvallende nieuwe keukentool.

MULSI in handen van Alex

to be continued....

De eerste jaren als internationale start-up met een missie waren bewogen en uitdagend. Maar Alex is vastbesloten om haar visie over puur, eerlijk en diervriendelijk eten en drinken verder door te zetten. 

In september 2025 lanceert ze een nieuwe versie: de MULSI GLASS. Stay tuned!

veelgestelde vragen

Mocht je vraag er niet tussen staan, neem gerust contact met ons op.

Wat kan ik doen met de overgebleven pulp?

Heel veel! Maak er bijvoorbeeld granola, koekjes, dips, crackers of zelfs burgers van. Weggooien is super zonde. De pulp zit namelijk nog boordevol vezels en smaak! Check onze pulprecepten op de receptenpagina voor meer inspiratie.

Wat maakt MULSI anders dan andere plantaardige melk makers of notenmelk machines?

MULSI is niet het zoveelste elektrische apparaat dat stof staat te happen in je keukenkastje. Het is een slimme, makkelijke oplossing die echt werkt en die je gebruikt in combinatie met je al bestaande staafmixer. Daarom kunnen we een veel goedkoper alternatief aanbieden tegenover bijvoorbeeld dure slowjuicers of andere melkmakers. Verder hoef je geen prut te zeven door kaasdoeken. MULSI helpt je om in een paar simpele stappen en binnen een paar minuten troepvrije plantaardige melk te maken. Plus: je gebruikt de pulp gewoon weer in je baksels of ontbijt. Zero waste, full taste.

Welke ingrediënten zijn geschikt voor de MULSI?

Er is veel mogelijk! Check vooral onze recepten pagina om inspiratie op te doen. Maar denk aan amandelen, cashews, haver, hennepzaad, rijst, kokos, hazelnoten of sojabonen. Kies bij voorkeur voor biologische en lokale ingrediënten: hoe beter de basis, hoe lekkerder (en gezonder) jouw eindresultaat.

Is MULSI geschikt voor mensen met intoleranties of allergieën?

Yes! MULSI is perfect voor veganisten, mensen met lactose-intolerantie of andere dieetwensen. Jij bepaalt wat erin gaat. Geen verborgen zuivel, soja of andere ongewenste ingrediënten. Alleen dat wat jij kiest.

Schuimt MULSI melk ook voor in je cappuccino?

Zeker weten! Voor de beste schuimresultaten gebruik je bijvoorbeeld cashews of een combi van haver en noten. Probeer eens: 100 g cashews + 1 liter water. Of 10 g haver + 2 eetlepels cashewnoten. Liever geen noten? Gebruik 3 eetlepels hennepzaad of pompoenpitten. Gebruik ook een melkopschuimer om vervolgens jouw plantaardige melk extra luchtigheid voor in je cappuccino of latte te geven.

Kan MULSI meer dan plantaardige melk maken?

Oh yes. Je kunt met MULSI ook smoothies, sappen, soepen, sauzen en zelfs notenboter maken. Maar ook verrassende recepten van je pulp of juist allerlei nieuwe creaties door jouw eigen plantaardige melk. Check zeker de receptenpagina op deze website om een idee te krijgen van wat je allemaal kunt met MULSI.

Van wat is de MULSI gemaakt?

Zowel de MULSI Original als de MULSI Glass zijn vervaardigd uit hoogwaardige, BPA-vrije en food-grade materialen die grondig zijn getest op veiligheid en duurzaamheid. De nieuwste luxe glazen uitvoering is bovendien uitgerust met een hittebestendig glazen BASIN, een PERS en een perfect afsluitbare deksel van duurzaam Europees hout. Ook heeft de zeef een afschroefbare onderkant, waardoor de MULSI nog eenvoudiger schoon te maken is.

Waar komt mijn MULSI vandaan?

Jouw MULSI is een Spaanse uitvinding die door onderneemster Alex Malone in Nederland werd geïntroduceerd met een geheel eigen missie. De productie startte in Spanje en werd later uitgebreid naar een samenwerking met een familiebedrijf in China, onder streng toezicht en met zorg voor mens, materiaal en milieu. Beide productielijnen zijn compleet in eigen beheer en opgezet volgens Europese kwaliteitsnormen. Zo kunnen we als groeiend bedrijf de balans behouden tussen kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid. Dit betekent dat retourzendingen mogelijk zijn en er contact met onze klanten is vanuit ons Nederlandse hoofdkantoor.

Wat is MULSI voor bedrijf?

MULSI is ontstaan vanuit een visie die gaat over écht zelf kiezen wat je eet en drinkt. De schappen van de supermarkt wakkerden een persoonlijk verlangen aan bij onzefounder Alex: het voelde simpelweg niet goed meer om bij te dragen aan een voedingsindustrie die draait op snelheid en winst in plaats van eerlijkheid en kwaliteit. "Ik wil mijn lichaam en gezin voeden in plaats van alleen maar opvullen."

Dit verlangen was het begin van MULSI. 

"Wij willen bewustzijn over zwaarbewerkte producten vergroten én een alternatief bieden. Met MULSI maken we koken from scratch makkelijk en leuk, met pure, eerlijke ingrediënten. Zo brengen we vrijheid en eigenaarschap terug in de Nederlandse keuken. MULSI is ontstaan vanuit een visie die gaat over écht zelf kiezen wat je eet en drinkt. De schappen van de supermarkt wakkerden een persoonlijk verlangen aan bij onzefounder Alex: het voelde simpelweg niet goed meer om bij te dragen aan een voedingsindustrie die draait op snelheid en winst in plaats van eerlijkheid en kwaliteit. "Ik wil mijn lichaam en gezin voeden in plaats van alleen maar opvullen."

Dit verlangen was het begin van MULSI. 

"Wij willen bewustzijn over zwaarbewerkte producten vergroten én een alternatief bieden. Met MULSI maken we koken from scratch makkelijk en leuk, met pure, eerlijke ingrediënten. Zo brengen we vrijheid en eigenaarschap terug in de Nederlandse keuken. We openen nieuwe mogelijkheden die eigenlijk niet meer dan normaal zouden moeten zijn. En dit is pas het begin.. "

Hoe werkt de MULSI?

MULSI is jouw snelle, slimme sidekick in de keuken. Voeg noten, zaden, granen of peulvruchten samen met (gefilterd) water toe aan de zeef, mix alles met jouw vertrouwde staafmixer, druk het geheel uit met de MULSI pers en klaar is je plantaardige melk! Ben je op zoek naar meer inspiratie en recepten? Volg ons op instagram, check deze pagina én ontvang bij elke bestelling een gratis Ebook vol recepten!

Is MULSI duurzaam?

Ja, en hoe dan? Door je eigen melk te maken bespaar je op pakken karton, transport, verborgen toevoegingen en verspilling. Eén MULSI bespaart al snel honderden pakken plantaardige melk per jaar. Goed voor jou, goed voor de planeet.

Hoe lang blijft zelfgemaakte melk houdbaar?

Je zelfgemaakte melk is zo vers dat je 'm het liefst binnen 3 tot 5 dagen opdrinkt. Bewaar in een goed afgesloten fles in de koelkast en schud even voor gebruik. Geen conserveermiddelen, dus puur natuur.

Is de MULSI makkelijk schoon te maken?

Zeker weten. De onderdelen zijn eenvoudig los te maken en mogen in de vaatwasser. Omdat onze materialen toxicvrij én vaatwasserbestendig zijn, is reinigen zo gepiept. Wil je de levensduur van je MULSI verlengen? Spoel ‘m dan zoveel mogelijk met de hand af. Extra handig: de glazen versie heeft een afschroefbare bodem in de zeef. Daardoor is deze nog gemakkelijker schoon te maken.