%20(1).jpg)
Healthy snicker bars
Een "echte" Snickers heeft drie lagen: pinda’s, karamel en chocolade. Jij kunt dat perfect nabootsen met pure, voedzame ingrediënten. Hoe? Dit recept geeft je superlekkere healthy snickerbars
Preparation time
Make it in
Ingredients
Bodemlaag (granola basis):
- Pulp van zelfgemaakte MULSI melk naar keuze. Bijvoorbeeld deze cashewmelk of deze simpele havermelk
- 150 - 200 g havervlokken (ligt beetje aan de hoeveelheid pulp en hoe nat het geheel is)
- 2 el pindakaas
- 2 el kokosolie
“Caramel” laag:
- 10 Medjoul dadels, ontpit
- 2 el kaneel
- 1 el water (voor smeuïgheid
Chocoladelaag:
- 100 g pure chocolade (70–85%), gesmolten
Plus natuurlijk:
- 100 g geroosterde grofgesneden pinda’s

RECIPE
STAP 1:
Maak een plantaardige melk naar keuze (als je dat nog niet gedaan hebt). Bijvoorbeeld deze cashewmelk of deze simpele havermelk.
STAP 2:
Smelt kokosolie in een pannetje op laag vuur.
STAP 3:
Voeg de kokosolie samen met de pulp van de plantaardige melk die je hebt gemaakt en meng dit met de havermout tot een stevige, plakkerige substantie.
STAP 4:
Druk het mengsel stevig plat in een met bakpapier beklede schaal.
STAP 5:
Maak een karamel laag door de kaneel samen te voegen met de geweekte, ontpitte dadels en mix deze samen in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad geheel.
STAP 6:
Verdeel de smeuïge dadelcreme over de bodem die al in de schaal zit. Verdeel gelijkmatig een snufje zout over de karamellaag voor een “salted caramel” smaak.
STAP 7:
Verdeel de geroosterde en grofgesneden pinda's over de karamellaag van dadels.
STAP 8:
Smelt de pure chocolade in een pannetje op laag vuur (dat kan gewoon in hetzelfde pannetje waar je net de kokosolie in hebt gesmolten) en verdeel de gesmolten chocolade over de schaal zodat er drie lagen zijn.
STAP 9:
Zet tenminste 1 uur in de koelkast, snijd de plaat in repen en ENJOY!
Made in less than a minute, just the way you want it. Without the unnecessary additions.
