Gratis verzending boven €60
100.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★★★★★

Crunchy Granola van pulp

Crunch it up! Geef je overgebleven MULSI-pulp een tweede leven als knapperige, goudbruine granola. Zoet, nootachtig en met een vleugje kaneel. Een lekker voedzaam ontbijtje waar je heel de week blij van wakker wordt. Waste nothing, taste everything.

INGREDIËnten

  • MULSI-pulp van je notenmelk (bijv. van amandel-, cashew-, hazelnotenmelk)
  • 1,5 kop havervlokken (glutenvrij indien gewenst)
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 1 el kaneel
  • Goede Snuf zeezout
  • 2 handjes van je favoriete gehakte noten of zaden (bijv. walnoten, cashews, pecannoten, zonnebloempitten of pompoenpitten)
  • 1 el chiazaad
  • 1 el lijnzaad voor extra vezels

Na het bakken voeg je daar nog aan toe:

  • 2 el kokosvlokken of geraspte kokos (toevoegen na het bakken)
  • 1 el rauwe honing of agave (honing wil je niet verwarmen in de oven, want dan verliest het de werkzame stoffen en wordt het puur suiker)
MULSI Original
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BEREIDING

STAP 1
voor op 160°C (hete lucht) en meng in een kom de MULSI-pulp met havervlokken, gehakte nootjes, kaneel, chiazaad, lijnzaad en de gesmolten kokosolie.

STAP 2
Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel — zo krijg je straks mooie crunchy clusters.

STAP 3
Bak 25–35 minuten, schep halverwege om. Let op dat het niet verbrandt — elke oven is anders.

STAP 4
Laat volledig afkoelen. De granola wordt pas echt knapperig zodra hij afkoelt. Meng de kokosvlokken en de honing of agave er doorheen zodra het koud is.

Je kunt eindeloos varieren op deze voedzame basis granola. Voeg toe wat je lekker vind: bijvoorbeeld een chocolade variant met cacaopoeder en stukjes chocolade of juist een fruitige variant met vriesgedroogd of gedroogd fruit, rozijntjes, stukjes dadel. Of all above!

Let's get creative. Enjoy! 

Binnen een minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.

Waarom granola zo’n goed idee is voor je ontbijt

Een goed ontbijt zet de toon voor je dag. Granola is rijk aan vezels, gezonde vetten en langzame koolhydraten — dit in combinatie met een flinke portie eiwitten is precies wat je lichaam nodig heeft voor een stabiele energie en een verzadigd gevoel.

  • Vezels ondersteunen een gezonde spijsvertering en helpen je darmen om afvalstoffen af te voeren.
  • Gezonde vetten uit noten en zaden voeden je hersenen en hormonen.
  • Langzame koolhydraten houden je bloedsuiker stabiel, waardoor je minder behoefte hebt aan tussendoortjes.

Zelfgemaakte granola bevat geen verborgen of geraffineerde suikers of ongezonde oliën — enkel pure ingrediënten die goed doen en voeden.

Wanneer je kiest voor een vezelrijke granola, zorg altijd dat je ook voldoende eiwitten binnenkrijgt. Denk aan volle (plantaardige) yoghurt (als je zuivel eet raden we aan om bij jou in de buurt het te halen bij een lokale boer waarvan je weet dat de kalfjes bij de moeders mogen blijven en de koeien veel en vaak naar buiten mogen) of bijvoorbeeld scrambled tofu of (bio) eieren.


De voordelen van zelf granola maken

In de supermarkt vind je granola’s in alle kleuren en smaken, maar veel varianten zijn misleidend. De gezonde bio varianten zijn vaak flink aan de prijs en zelfs deze “gezonde” opties bevatten vaak geraffineerde suikers, palmolie of kunstmatige aroma’s. Wanneer je de etiketten leert lezen kom je er al snel achter dat je niet betaald voor de pure ingredienten, maar vooral voor de slimme marketing.

Door zelf granola te maken:

  • bepaal je zelf de zoetheid (of laat hem helemaal suikervrij),
  • gebruik je restpulp van je MULSI-melk, zodat er niets verloren gaat,
  • en geniet je van verse, knapperige clusters die precies smaken zoals jij wilt, met de ingredienten die jij lekker vindt.

Zelfgemaakte granola is dus betere, goedkopere en voedende optie voor je lichaam.


CADEAUTJE!
Wil je jouw granola maken met de beste, eerlijke en pure ingredienten? Koop jouw noten van bio boeren speciaal geselecteerd door Pit&Pit. Check de website en ontvang altijd 5% korting op de lekkerste ingredienten voor jouw plantaardige melk én granola.

4x verrassende manieren om granola te gebruiken

Granola is natuurlijk een heerlijke topping voor je yoghurt of over een smoothiebowl, maar wist je dat je nog veel meer met granola kunt maken? Wat denk je van deze ontbijtjes en snacks die je allemaal kunt maken nadat je jouw eigen granola uit de oven hebt getoverd?

  • Haal je granola door gesmolten pure chocolade – maak je eigen granola chocolade rotjes. Een variatie op de bekende en super lekkere pindarotjes
  • Op gebakken appel of peer uit de oven – een gezonde en heerlijke herfstige crumble zonder suiker.
  • Als topping op je overnight oats of chiapudding – weer eens iets anders dan yoghurt, maar een heerlijk ontbijtje die een perfecte balans geeft tussen zacht en crunchy.
  • Met plantaardige melk – gebruik je eigen gemaakte plantaardige melk over je crunchy granola