Gratis verzending boven €60
100.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★★★★★

Simpele havermelk

Dit is de makkelijkste en snelste plantaardige melk om te maken: een klassieke havermelk, en ook het meest budget-vriendelijk, want deze zelfgemaakte melk heb je al voor omgerekend €0,10. Dat komt omdat je, tegen de verwachting van veel mensen in, maar heel weinig haver nodig hebt. Benieuwd naar een simpel recept voor dagelijks gebruik? Let’s go!

INGREDIËnten

  • 15 gram haver
  • Een liter water
  • Snufje zeezout
  • 1-2 dadels of agave siroop om te zoeten

Eventueel: 10 gram cashewnoten om havermelk romiger te maken. TIP: als je havermelk maakt voor je cappucino of latte dan zijn cashewnoten toevoegen zeker een aanrader!

MULSI Original
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BEREIDING

STAP 1
Je voegt alle ingrediënten toe aan de MULSI zeef en vult het bassin met 800 ml water. 

STAP 2
Mix & MULSI totdat alle haver goed verpulverd is en je een romige melkachtige substantie krijgt. Dat is al na ongeveer 40 seconde tot één minuut

STAP 3
Die pulp gooien we natuurlijk niet weg! Deze gebruiken we voor andere lekkere recepten zoals haverpannenkoeken, energy balls, ovenverse granola of notige pompoen / gember soep.

Binnen een minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.

Zelf havermelk maken: makkelijker dan je denkt - en véél lekkerder!

Havermelk is hot. In je cappuccino, latte of matcha. Maar ook als vervanging voor koemelk in hartige gerechten, baksels of je favoriete ontbijtje. Wist je dat zelf  havermelk maken thuis niet alleen goedkoper is, maar ook lekkerder, gezonder én veel beter voor het milieu?

Met een goede noten melk maker (of zoals wij ‘m noemen: de MULSI) is zelf plantaardige melk maken niet langer een tijdrovende activiteit die weggelegd is voor de trad wifeys, maar een fijne bewuste keuze die onderdeel wordt van je dagelijkse routine. 

Waarom zelf havermelk maken?

Supermarkt-havermelk zit vaak vol met toevoegingen: verstopte suikers, stabilisatoren, onnatuurlijke conserveringsmiddelen, olien en andere ingredienten die je nauwelijks kunt uitspreken. Eén ding is zeker: de pakken havermelk uit de supermarkt zijn net zoals ander zwaar bewerkt voedsel alles behalve natuurlijk of gezond voor ons. 

Wanneer je zelf havermelk maakt, weet je precies wat je drinkt: haver en water. That’s it.

Voordelen op een rij:

  • Geen rommel, wel smaak
  • Verser dan vers
  • Goedkoper dan die barista pakken
  • Zero waste (want: van de pulp maken we pannenkoekjes, crackers of een vullende notige maaltijdsoep)


Wat heb je nodig om havermelk te maken?

Havermelk maken met een kaasdoek

Je kunt aan de slag met een blender, kaasdoek en een flinke dosis geduld…


Wanneer je voor deze optie kiest mix je het water met de haver in een blender. Vervolgens pak je een grote pan waar je de kaasdoek boven hangt. Je giet de havermix in de kaasdoek en gebruikt vervolgens een pollepel om langzaam het vocht door de kaasdoek te laten druppelen of je knijpt keer op keer de kaasdoek met je handen uit totdat de hele havermix gezeefd is. Dit duurt ongeveer zo’n 25 minuten. 

Een nadeel van deze methode is dat je de dikte en romigheid van de melk niet goed kunt bepalen of snel kunt bijstellen. Het is een tijdsintensief klusje waardoor je waarschijnlijk minder snel geneigd bent om regelmatig verse melk voor jezelf en je gezin te maken. Daarbij zorgt deze manier voor een onnodige chaos in je keuken. 

Eerlijk: de tijdsinvestering is groot en het is elke keer afwachten of de melk precies zo is als je wilt. 

Er is een nieuwe manier van havermelk maken - simpel en snel, puur en gezond!

In plaats van een kaasdoek en blender kun je ook kiezen voor een slimme havermelk maker zoals MULSI waardoor je binnen 1 minuut al jouw eigen havermelk (of elke andere plantaardige melk) kunt maken! 

Met deze vegan melkmaker maak je binnen 1 minuut verse havermelk. En dat zonder geknoei, zonder gedoe en zonder enorm veel tijd kwijt te zijn. 

Wat je nodig hebt:

  • 1/2 cup havermout (glutenvrij als je wil)
  • 1 liter water
    Een snuf zout of een dadel (optioneel)
  • Een plantaardige melkmaker zoals MULSI

Binnen 1 minuut heb jij jouw eigen havermelk gemaakt, zonder ontplofte keuken.

Zo maak je zelf havermelk met MULSI 

Stap 1 – KIES
Doe de havermout in de zeef van jouw MULSI. Voeg een snufje (keltisch zee)zout toe en eventueel 1-2 dadels om jouw melk te voorzien van een natuurlijke zoetere smaak.  

Stap 2 – MIX
Voeg zo’n 800 ml water toe aan het MULSI bassin

Stap 3 – MULSI!
Mix & MULSI en zie binnen een minuut het water transformeren in jouw zelfgemaakte havermelk! Pers alle druppels uit de pulp zodat er niets verloren gaat en binnen no time heb jij verse, romige en troepvrije havermelk.

En het beste? De pulp die overblijft hoef je niet langer weg te spoelen door de goot wanneer je je kaasdoek uitwast, maar nu kun je de pulp gemakkelijk uit de zeef scheppen, zodat je het kunt gebruiken voor de lekkerste crackers, koekjes of als basis van een heerlijke soep. 

Zelf plantaardige melk maken? Probeer deze ook eens:

MULSI is niet alleen een havermelk maker. Je kunt ook:

  • zelf amandelmelk maken

  • Sojamelk (yes, je kunt ook zelf sojamelk maken! Melk die van nature hoog is in proteïne, net als bijvoorbeeld hennepmelk)

  • Cashew-, hazelnoot- of kokosmelk

  • En zelfs detox sapjes zonder dure slowjuicer of specialty coffees maak je met MULSI - met verse koffiebonen die je in jouw MULSI mixt!

Kortom: één havermelkmaker heb je eindeloos veel mogelijkheden en maak je meer dan alleen troepvrije havermelk! 

Wat kost dat?

Een liter zelfgemaakte havermelk kost je gemiddeld €0,30 tot €0,50 (afhankelijk van waar je je havermout koopt en welke andere ingrediënten je gebruikt om je havermelk smaak te geven.) Vergelijk dat maar eens met €2,69 per pak in de supermarkt.

Zelfs wanneer je jouw havermelk extra speciaal maakt door bijvoorbeeld een stukje gember of een kaneelstokje toe te voegen, komt de prijs van een zelfgemaakte havermelk niet in de buurt van een voorverpakte variant uit de supermarkt. 

 Met MULSI heb je je investering in no-time terugverdiend. Zeker als je dagelijks geniet van een havercappuccino, detox sapjes of bijzondere ontbijtjes. 

Een betere wereld begint bij kleine keuzes..

Met je eigen melkmaker bespaar je niet alleen op geld, maar ook op afval. Geen kartonnen verpakkingen. Geen gekoeld transport. Jouw ingrediënten? Die kies je zelf. Lokaal, in bulk, bio en puur, zonder verborgen ketens of onnodige toevoegingen. Duurzaamheid zit niet in groene marketing. Het zit in kleine dagelijkse keuzes die jij zelf kunt maken. 

Kortom: Zelf plantaardige melk maken is beter voor jou en jouw gezondheid, maar ook een heel stuk eerlijker voor de koeien die nu vast zitten in een dieronvriendelijke industrie. 

Let’s shake the system!

Wil jij ook geen concessies meer doen aan smaak, prijs, of principes?

Probeer het gewoon: zelf plantaardige melk maken met MULSI. Zelf havermelk maken met een machine is leuker dan je denkt — en verslavend lekker. 

Eén apparaat. Eindeloos veel plantaardige melk voor veel minder geld!Jij kiest. Jij bepaalt de ingrediënten en daarmee neem je eigenaarschap over wat jouw lichaam in gaat. Bye, bye voorverpakte en zwaar bewerkte voeding. Hello MULSI!