
Hazelnootmelk met een vleugje kaneel
Deze hazelnootmelk met een snufje kaneel is een verwarmende en romige plantaardige melk die heel lekker is voor verschillende momenten. Ideaal voor extra smaak in je koffie, door de havermout of om een lekkere chocomelk met pure cacao van te maken. Vol antioxidanten, magnesium én die heerlijk nootachtige smaak.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
INGREDIËnten
Ingrediënten
- 100 g ongebrande hazelnoten (geweekt)
- 700 ml water
- 1/2 tl kaneel
- Snufje zout
- Optioneel: 1 medjoul dadel

BEREIDING
STAP 1
Week de hazelnoten minimaal 6 uur of een nacht.
STAP 2
Doe de geweekte noten in de MULSI zeefbeker. Voeg water toe aan het reservoir, samen met kaneel, zout en eventueel de dadel.
STAP 3
Mix met de staafmixer tot een romige melk.
STAP 4
Druk met de stamper de melk eruit en giet over in een fles.
Hazelnootmelk is een van de meest smaakvolle plantaardige melken die je zelf kunt maken. Hazelnootmelk is ook onze favoriet voor een warme chocomelk. Lekker met pure cacao en wat agave siroop.
Door de noten te weken, activeer je de enzymen en verhoog je de opneembaarheid van mineralen zoals magnesium en calcium. Kaneel voegt niet alleen een lekkere smaak toe, maar helpt ook bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. In tegenstelling tot winkelmelk zit hier geen conserveermiddel in en geen toegevoegde suikers.
Perfect dus als gezondere keuze én duurzaam alternatief voor koemelk.
Binnen een minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.
