Gratis verzending boven €60
100.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★★★★★

Pulpcrackers met lijnzaad

Gooi je pulp niet weg! Van de amandelpulp maak je super knapperige, vezelrijke crackers die perfect zijn als snack of als gezonde lunch met hummus of avocado. Je maakt ze gemakkelijk en snel.

INGREDIËnten

  • Pulp van amandelmelk
  • 3 el gebroken lijnzaad
  • 2 el chiazaad
  • 1 el zonnebloempitjes
  • 1 el pompoenpitjes
  • 1 tl sesamzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • Optioneel: gedroogde oregano of komijn

MULSI Original
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

BEREIDING

Door amandelpulp te combineren met lijnzaad (goed voor je omega 3’s!) en sesam (vol calcium en antioxidanten), krijg je voedzame crackers zonder geraffineerde ingrediënten. Ideaal voor wie minder brood wil eten en toch iets hartigs zoekt. Dit is zero-waste snacking op z’n best. Je kunt deze crackers overigens ook maken met pulp van andere plantaardige melk die je hebt gemaakt met de MULSI.

STAP 1
Verwarm de oven op 160°C (hetelucht).

STAP 2
Meng alle ingrediënten tot een stevige, plakkerige massa. De massa moet plakkerig en dik zijn, maar wel uitsmeerbaar op een bakplaat (met bakpapier). Is de massa te dun? Dan voeg je van alle ingrediënten meer toe. Is de massa te dik en vast? Voeg dan een theelepel water toe totdat de massa smeerbaar is over je bakplaat.

STAP 3
Verdeel het mengsel dun over een bakpapier en druk plat met een houten pollepel.


STAP 4
Bak 25-30 minuten of tot goudbruin en krokant. Laat afkoelen en breek in stukken.

Binnen een minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.