
Wortel-gember sap
Je hebt geen slowjuicer nodig voor dit verfrissende powerdrankje. Dit frisse sapje van wortel en gember is een echte oppepper. Licht pittig, licht zoet, en helemaal puur. Makkelijk én goedkoop te maken met de MULSI!
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
INGREDIËnten
- 2 grote wortels, geraspt
- 1 cm verse gember
- Sap van 1 citroen
- 400 ml water

BEREIDING
STAP 1
Doe de geraspte wortel en gember in de zeefbeker.
STAP 2
Voeg het water en limoensap toe in het MULSI bassin.
STAP 3
Mix alles goed door met de staafmixer.
STAP 4
Gebruik de pers om de pulp te scheiden van de sap. Proef je sapje. Kies er eventueel voor om meer wortel of gember toe te voegen. Maak de zeef in dat geval leeg van de al bestaande pulp en voeg opnieuw de gewenste ingrediënten toe aan de zeef. Mix deze met je al bestaande wortel-gember sap om deze van smaak te versterken.
Gooi de wortel gember pulp niet weg! Deze is perfect om te gebruiken als basis voor een winters pompoensoepje. Fruit de pulp met wat knoflook en ui in een pan en voeg daar vervolgens pompoen en water aan toe om zo een heerlijke vullende soep te maken.
Binnen een minuut gemaakt, helemaal naar jouw wens. Zonder de onnodige toevoegingen.
